Küldetésünk az életminőség javítása, a külső-belső harmónia

Harmónia Eger

Harmónia Eger

Valentin napra egy finom csokoládés masszázst? Meg némi fűszert hozzá :)

Vágykeltő ételek, fűszerek (nem csak!) Valentin napra.

2016. február 11. - Karl F.Tietze
d0619c4e025e29e9b1a4cd5a692059e256571e4d.jpgNem újkeletű megfigyelés, hogy bizonyos ételek és növények serkentik, vagy felkeltik a másik nem iránti vágyat. Néha tudatosan, néha csak boszorkányos ráérzéssel olyan ételeket kínálunk szívünk választottjának, amelyek nemcsak főzőtudományunkat dicsérik, hanem serkentik a választottunk vágyát is.
Borsosmenta - a virágzat és a levelek főzetét főleg tea formájában fogyasszuk közvetlenül az egymásra találás előtt, de illóolaját kockacukorra is cseppenthetjük. Elsősorban a tettre készséget segíti elő.
Bazsalikom - a hinduk szent növénye az illatanyagokban gazdag tulasi, a bazsalikom egyik fajtája, amelyből naponta fogyasztanak, és hitük szerint egészséget, termékenységet és örömteli nemi életet ajándékoz nekik a növény. Az üde zöld leveleket frissen érdemes fogyasztani, receptet találni pedig nem lesz nehéz, mert a mediterrán konyha kedvelt fűszernövénye.
Gyömbér - hódító útja Ázsiából indult, és szinte az egész világon ajánlják, mint szerelmi vágyfokozót. Csípős aromáját itthon is egyre többen szeretik. Serkenti a vérkeringést, és partnerünk által is jól érzékelhető hőhullámokat okoz a testben, fokozva ezzel is a vágyat. Nem csak fűszerként, hanem erős aromájú illóolajként is erotizáló hatása van.
Petrezselyem - nagyon régi ajzószer. Hatóanyagai értágulatot okoznak, ezért férfiaknál különösen hatásos. A szárát is ajánlott rágcsálni, vagy leveleinek forrázatát meginni. Mielőtt esténként egy csokor petrezselyemmel várnánk haza párunkat, inkább főzzünk levest jó sok petrezselyemmel, vagy metéljük apró darabokra, és azzal „díszítsük” az ételeket.
Bónusz: Étkezés után egy szál friss petrezselyem rágcsálása eltünteti a szájból az erős fűszerek zavaró ízét is.  
Ginzeng - több mint kétezer éve ismert vágykeltő és erősítőszer. Ázsiában fiatalító szerként és életelixírként is tisztelik. Tény, hogy erősíti az immunrendszert és növeli a vágyat.
Szerecsendió - mézzel, tojással elkeverve fokozza a legnagyobb nemi izgalmat. Nemcsak íze, hanem illata is bódító, izgató.
Kagyló, osztriga - a tenger gyümölcsei szintén vágyfokozók. Magas fehérje, foszfor- és jódtartalmuk jó hatással van a potenciára és serkentik a nemi vágyat. A legenda szerint Casanova 50 osztrigát fogyasztott el reggelente.
Datolya - az arabok legkedveltebb gyümölcse, és hitük szerint növeli a hím ivarsejtek számát. Sok gyümölcscukrot tartalmaz, így gyors energiát szolgáltat hosszú együttlétekhez.
Zeller - felfrissíti a férfi minden porcikáját és a népi hagyományok szerint növeli az "étvágyát".
Csokoládé - évszázadok óta érzéki csemegeként tartják nyilván, mert fenil-etilamint tartalmaz, és ez ugyanaz a vegyület, amelyet az agy termel, amikor szerelmesek vagyunk. Számos kísérlet azonban bebizonyította, hogy kb. 4000 szelet csokoládét kellene elfogyasztani ahhoz, hogy vágyfokozó hatása érvényesüljön. 
Azonban ha semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, akkor készítsünk egy chilis forrócsokit, vagy gyömbéres csokoládésüteményt, ugyanis a chili és a gyömbér nem csak ízlelőbimbóinkat, hanem vágyunkat is feltüzeli.

A bejegyzés trackback címe:

https://harmoniaeger.blog.hu/api/trackback/id/tr978383298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása